6 بهمن 1399
مشکل تمرکز حواس یک دانش آموز مشکلی است که هم خود او با آن درگیر است و هم معلمان و والدین. چگونه می شود با راهکارهای عملی بر این مشکل غلبه کنیم؟
تمرکز حواس یعنی حفظ و نگهداری توجه و حواس روی موضوعی معین . به عبارت دیگر فردی که دارای این توانایی است می تواند بدون مزاحمت افکار و یا محرک های دیگر ، تمام نیروی ذهن خود را متوجه یک موضوع نموده و درباره آن فکر کند .
اهمیت تمرکز حواس در پیشرفت تحصیلی بر کمتر فردی پوشیده است تمرکز حواس یکی از اساسی ترین رموز موفقیت در تحصیل محسوب می شود . برخی از دانش آموزان بدون تمرکز حواس لازم ساعت های زیادی از وقت خود را به مطالعه اختصاص می دهند ، با این حال عملکرد تحصیلی مناسبی ندارند در حالی که برخی دیگر با اختصاص وقت کمتری ، به دلیل برخورداری از تمرکز حواس مناسب عملکرد تحصیلی بالاتری را نشان می دهند . به همین جهت تمرکز حواس برای رشد و گسترش حافظه و یادگیری ، امری ضروری و بسیار تعیین کننده تلقی می شود .
استعداد تمرکز مسئله ای ذاتی نیست و تا حدود زیادی یک ویژگی اکتسابی محسوب می شود بنابراین می توان با بهره گیری از اصولی که ارائه می شود و ممارست و پشتکار این استعداد را در خود رشد داد . تمرکز بر روی مطالب گاه ساده و گاه دشوار است و تا حدودی بستگی به سطح دشواری مطالب و میزان درک آنها دارد . درک نیز تا حد زیادی به میزان اطلاعات قبلی فرد درباره موضوع مورد مطالعه بستگی دارد . هرچه اطلاعات در مورد موضوع بیشتر باشد ، سرعت مطالعه بالاتر خواهد بود و سرعت مطالعه بیشتر بر تمرکز حواس باید بر موانعی که باعث حواس پرتی می شوند غلبه کرد که البته در مجموع چهار دلیل عمده برای کاهش تمرکز حواس وجود دارد که عبارتند از: آشفتگی های درونی ، آشفتگی های بیرونی ، نداشتن علاقه به موضوع ، قدرت خیال پردازی .
تعداد مشاهده (2764) نظرات (0)