Top


8 بهمن 1399

چگونه خواندن مهم‌تر از چه‌قدر خواندن

مولف: مدیریت سیستم   /  دسته: دسته بندی نشده   /  رتبه دهید:

چگونه خواندن مهم‌تر از چه‌قدر خواندن

یک دلیل را با هم مرور کنیم: "سخت‌کوش‌ها قدرت تغییر دادن هر وضعیتی را دارند

تمرکز روی مهم‌ترین اولویت‌های مطالعاتی ، درس‌هایی ست که " نیاز به تلاش بیشتر " دارند . نباید حل تمرین ها و مطالعه‌ی قسمت‌های مهم و پرسؤال‌تر درس‌ها را به روزهای پایانی نزدیک امتحان موکول کنید. 

رفع اشکال کردن مبحثی را فراموش نکنید. حل تمرین های کتاب هم فضای مطالعاتی را بازسازی خواهد کرد و هم  آن را به بهترین شکل تکمیل کرده و شما را با اصلی‌ترین منبع طرح سؤال آشنا خواهد کرد

مرکز مشاوره شکوه
چگونه مطالعه کنیم تا مطالب در ذهن مان بماند؟
 
یش‌خوانی و پس‌خوانی درس‌ها (یعنی همیشه یک درس از معلم جلوتر باش تا آمادگی ذهنی برای فراگیری درس را داشته باشی و بعد از فراگیری هر درس توسط معلم یک بار دیگر آن را مطالعه کن)، سؤال کردن (درس را به شیوه‌ی سؤالی مطرح کن و پرسش‌ها را از خودت بپرس)، تکرار مطالب مهم (بعد از مطالعه‌ی درس، مطالب مهم را از حفظ تکرار کن)، خط کشیدن زیر مطالب مهم.

بهترین ها آرزوی من برای شما دوست عزیزم

مرکز مشاوره شکوه

فراموش نکنید که موفقیت شما به تلاش تان بستگی دارد. در این رابطه، برای یادگیری بهتر و موفقیت در آزمون های پیش رو،پیشنهاد می‌شود:

1- قبل از تدریس درس توسط معلم، آن را پیش خوانی کنید.

2- در کلاس از مطالب یادداشت‌برداری کنید.

3- درس هر روز مدرسه را همان روز بخوانید.

4- ابتدا کتاب درسی و یادداشت‌برداری خودتان را بخوانید، سپس مسئله حل کرده و تست کار کنید.

5- برنامه‌ی دوهفته‌ای خود را با استناد به برنامه‌ی شخصی که به شما داده شده (توسط مشاور تحصیلی) در دفتر برنامه‌ریزی بنویسید و به اجرای آن متعهد باشید.

 

اهمیت تشریحی خواندن درس‌ها

 

تصور غلط بعضی از دانش‌آموزان یا حتی برخی اولیا این است: «اهمیت تستی خواندن خیلی بیش‌تر از تشریحی خواندن درس‌هاست.»

یادگیری مفهومی و عمیق مطالب برای شما اهمیت زیادی دارد؛ پس سعی کنید با یک برنامه‌ریزی صحیح، تشریحی خواندن و تستی خواندن درس‌ها را در کنار هم قرار بدهید و در برنامه‌ریزی خود به تستی خواندن بیش‌تر اهمیت ندهید.

چگونه می‌توانیم بهتر یاد بگیریم و کمتر فراموش کنیم

عدم تکرار با صدای بلند : 
سعی کنید هنگام مطالعه، مطالب را با صدای بلند تکرار نکنید. فقط با چشم و مغز خود مطالعه کنید. تکرار مطالب با صدای بلند باعث خستگی می‌شود. هرچند خیلی از افراد عادت دارند که مطالب را با صدای بلند بخوانند، ولی اگر به‌تدریج سعی نمایند از چشم و مغزشان برای مطالعه استفاده کنند، به مراتب میزان یادگیری آنها بیشتر خواهد شد.
 
نوشتن مطالب : 
می‌توانید بعد از آن‌که مطلبی را مطالعه نمودید، برای تکرار و تمرین و مطمئن شدن از یادگیری و پی بردن به نقاط ضعف خود، مطالب را بنویسید نوشتن مطالب علاوه بر ایجاد تنوع، در عمل شما را متوجه نقاط قوت و ضعف خود خواهد کرد.
 
تنوع در مطالعه‌ها : 
مواقعی که از مطالب و تکالیف خواندنی خسته می‌شوید، در فواصل بعدی، تکالیف نوشتاری خود را انجام دهید. به عبارت دیگر، سعی کنید انرژی و توان خود را همیشه صرف یک فعالیت یا یک درس خاص نکرده و در مطالعه‌ی خود تنوع ایجاد کنید.
 
زمان مطالعه
با در نظر گرفتن عوامل مؤثر بر یادگیری، برخی از ساعت‌ها برای مطالعه مناسب‌تر هستند. از جمله صبح‌ها قبل از این‌که درگیر فعالیت‌های مختلف روزمره شوید و آخر شب، چنان‌چه خسته نباشید و بتوانید بعد از مطالعه بخوابید. بعد از بیدار شدن از خواب و استراحت روزانه، به دلیل آمادگی ذهنی و رفع خستگی، ممکن است یادگیری مطالب بهتر باشد.
 
دوره یا مرور مطالب
دوره یا مرور مطالب یاد گرفته شده نیز عامل مهمی در یادگیری و فراموشی کمتر است.
چنان‌چه قصد دوره کردن مطالب را دارید، سعی کنید که:
۱. وقت کافی در نظر بگیرید.
۲. مطالب را از بر و به‌طور ذهنی و بدون صدای بلند برای خود تکرار کنید.
۳. سعی کنید در زمان نزدیک به جلسه‌ی امتحان، فقط نکته‌های مهم و کلیدی را که در قبل مشخص کرده‌اید، مرور کنید.
 
خلاصه‌نویسی : 
ممکن است بعضی از مهارت‌ها از قبیل ”خط کشیدن“ زیر نکته‌های کلیدی و مهم کتاب و یا ”حاشیه‌نویسی“ نیز در فهم مطالب مؤثر است. در حاشیه‌نویسی می‌توانید خلاصه‌ی چند جمله و یا برداشت خود و یا توضیح‌های معلم را با مداد در جاهای خالی صفحه‌ها بنویسید.
 
توجه و دقت کامل در کلاس درس : 
یادگیری با یک‌بار خواندن، صورت نمی‌گیرد. انتقال مطالب از حافظه‌ی بلند مدت، نیازمند رعایت اصول زیادی است. یکی از عوامل، این است که یادگیرنده سعی کند در کلاس درس به گفته‌ها و توضیح‌ها و تأکیدهای معلم به دقت گوش دهد و چنان‌چه مطالبی را متوجه نمی‌شود، محترمانه از معلم حود توضیح بیشتر بخواهد و به‌سادگی از کنار مطالب مهم نگذرد. در کلاس درس سعی کنید تمامی حواس و توجه خود را روی گفته‌های معلم متمرکز کنید و سایر عواملی را که سبب حواس پرتی شما می‌شود، برطرف کنید. به‌عنوان مثال، چنان‌چه در کلاس درس، وجود دوست‌تان در کنار شما و در یک میز باعث عدم توجه می‌شود، جای خود را در کلاس تغییر دهید.
پیش‌خوانی:
با توجه به این‌که مطالب به‌صورت تدریجی و در اثر تکرار در حافظه‌ جای می‌گیرند، بهتر است در صورت امکان، قبل از شروع درس توسط معلم دست‌کم یک‌بار، درس مورد نظر را پیش‌خوانی کنید. این روش، چارچوبی در حافظه شما ایجاد می‌کند و ذهن شما را آماده‌ی درک مطالب مطرح شده توسط معلم خواهد کرد.

تعداد مشاهده (1305)       نظرات (0)

نظرات کاربران درباره خبر "چگونه خواندن مهم‌تر از چه‌قدر خواندن"


نظرتان را بیان کنید

نام:
پست الکترونیکی:
نظر:
کد بالا را در محل مربوطه وارد نمایید