Top


8 بهمن 1399

پرورش هوش عاطفی

مولف: مدیریت سیستم   /  دسته: دسته بندی نشده   /  رتبه دهید:
/9

پرورش هوش عاطفی

بیشتر مهارت ها براثر تعلیم و تربیت تکامل پیدا می کند. هوش عاطفی یا EQ نیز از این قائده مستثنا نیست. از راههای پرورش این هوش "ایجاد محیط امن عاطفی"است که فرزندان بتوانند با آزادی و امنیت خاطر درباره احساساتشان با والدین گفتگو کنند. باید به آنها نشان داد که به احساسات آنها توجه می شود حتی اگر قابل قبول نباشد. مهارت های هوش عاطفی در منزل و با تعامل خوب والدین و فرزند شروع می شود. به این ترتیب که والدین به او یاد می دهد که عواطف خود را تشخیص دهد و آنها را نامگذاری کند و چگونه آنها را مدیریت کند.
متخصصان بر این باورند که در اوایل کودکی یعنی زمانی که کودک محدودیت های خود را در فرآیند رشد عاطفی اش تجربه می کند، بهترین فرصت است تا والدین کودک خود را آموزش دهند که چگونه احساسات قدرتمند خود را مدیریت کرده و خود را آرام کند. محیط امن خانواده جایی است که می توان در آن این درس های مهم زندگی را یاد داد و یاد گرفت. هنگامی که شما به فرزند خود کمک می کنید تا احساسات تند و تیز خود مانند عصبانیت، ناامیدی یا آشفتگی ذهنی را درک کرده و آنها را مدیریت کند و یا اگر خودتان در موقعیت عصبانیت قرار گرفتید از جملات و حرف های تند و تیز استفاده نکنید، می توانید با حفظ آرامش الگویی برای او باشید. والدین چگونه می توانند در افزایش  هوش هیجانی یا عاطفی فرزندان خود نقش داشته باشند. تکنیک هایی وجود دارند که "هدایت عاطفی" نامیده می شوند از جمله:

الف) احساسات فرزند خود را ارزشمند شمردن و آنها را تایید کردن
هنگامی که فرزند تان از درس ریاضی نمره کم می گیرد و عصبانی می شود بهتر است در این موقعیت به او بگویید که واکنش او کاملا طبیعی است و نباید جلوی بروز احساسات خود را بگیرد.

ب) به او در نامگذاری احساسات کمک کردن
به دلیل محدود بودن دامنه لغات و ناتوان بودن فرزندانمان از تشریح احساسات مختلف خود باید به او کمک کنیم تا نام های متفاوتی برای احساسات خود تعریف کند و بفهمد که داشتن احساسات متضاد در مورد یک موقعیت طبیعی است. مثلا در مدرسه هم امکان دارد از یک موضوع هیجان زده شود و یا از موضوعی دیگر بترسد.

ج) کج خلقی و بد اخلاقی های او را به یک ابزار آموزشی مفید تبدیل کردن
اگر فرزند شما از رفتن به مطب پزشک و آمپول زدن می ترسد و رفتارهای بدی از خود بروز می دهد قبل از رفتن به مطب پزشک برایش درباره اینکه چرا باید پیش دکتر برود و آمپول زدن چه فوائدی دارد صحبت کنید تا احساس بهتری نسبت به رفتن نزد پزشک و بهبود بیماری پیدا کند و ترس خود را کنار بگذارد.

د) از مشکلات عاطفی برای آموزش نحوه حل آنها استفاده کردن
هنگامی که فرزند شما با یکی از همکلاسی هایش مشکل پیدا می کند شما باید او را راهنمایی کنید تا راه حل مناسبی در موقعیت ایجاد شده انجام دهد و همچنین محدودیت های او را به وضوح برایش توضیح دهید تا عکس العمل مناسبی در مقابل همکلاسی اش انجام دهد.

هـ) با حفظ آرامش خود در برابر ناملایمات الگوی مناسب برای او بودن
وقتی از دست فرزند خود که عمل ناشایستی انجام داده عصبانی هستید بهتر است به جای گفتن اینکه "تو من و دیوونه می کنی " بگویید : وقتی این کار را می کنی من عصبانی می شوم " با این جملات او می فهمد که عصبانیت مادر به رفتار او بر می گردد نه به خود او. از انتقاد بیش از حد خودداری کنید زیرا موجب می شود که فرزندتان اعتماد به نفس خود را از دست بدهد.

واحد مشاوره

تعداد مشاهده (3706)       نظرات (0)

نظرات کاربران درباره خبر "پرورش هوش عاطفی"


نظرتان را بیان کنید

نام:
پست الکترونیکی:
نظر:
کد بالا را در محل مربوطه وارد نمایید